Son Yazılar

16 Ağustos 2022

Zkteco Cihaz Menü Şifresini Kırma



ZKTECO MENÜ ŞİFRESİ RESETLEME İŞLEMİ

Zkteco cihazlar dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın olarak Personel takip sistemlerinde ya da Access kontrol sistemlerinde kullanılmaktadır.

Kullanıcılar cihaz menülerine şifre koyarak menü işlemlerini güvenli hale getirmeyi istemektedir. Bu da ilerleyen süreçte kullanıcının şifreyi unutması, kullanıcının işten ayrılması şifreyi vermemesi gibi sonuçlara sebep olabiliyor. Menüdeki bazı işlemleri yapmak içinse bu şifrenin olması gerekli eğer bilinmiyor ise bu şifreyi 2 türlü kırmak mümkün eğer cihaz bir network ağına bağlı ise Zkteco cihazlarının Global yazılımı olan Zktime 5.0 Terminal yazılımı ile cihazı programa ekleyip cihaz özelliklerinden admin yetkisi kaldırabilirsiniz. Diğer seçenek ise disbirütör firmaların elinde olan yazılımlar ile tek seferlik kod üretilip menüye giriş yapılabilmektedir.

Eğer cihazınız network ağına bağlı ise aşağıdaki adımları izleyerek menü yetkisini kaldırabilirsiniz.

Öncelikle programı buradan indirip kurun.
Masaüstüne Zkteco programının kısayolu gelecektir giriş yapın.

1- Programı açtıktan sonra cihazı programa ekleyelim.
Cihaz menüsüne tıklayın / Add new device kısmını işaretleyin / Ok tuşuna basın.



2-Cihazın IP bilgilerini ve port numarasını doğru olarak girin.(Port Numarası Zkteco Cihazlarda standart 4370 olarak gelmektedir)


3-  Cihazı ekledikten sonra programın ana ekranına cihaz bu şekilde düşecektir. Cihaza tıklayıp Üst menüden bağlan tuşuna basın ve bağlanmasını bekleyin.
Bağlantı sağlandı ise diğer adıma geçin.
Bağlantı yoksa cihaz ağa dahil değildir ya da girdiğiniz Ip adresi, port numarası gibi bilgiler yanlıştır.


4- Cihaz bağlantısı sağlandı ise cihazın üzerinde iken sağ tıklayarak özellikler kısmına giriniz.


5-Cihaz yönetimi ekranında sol kısımda bağlı cihazlarınız listelenecektir. Admin şifresini resetlemeniz gereken cihazı seçip 'Clear Admin Privelege' tuşuna basarak admin şifresini sıfırlayabilirsiniz.

İşlemler bu kadar.

Eğer cihaza ağ üzerinden bağlantı sağlayamıyor iseniz bizimle norfulpaylasim@gmail.com mail adresinden iletişime geçerek iletişim bilgilerinizi ulaştırmanız durumunda 100TL karşılığında menüyü açmanızı sağlayabiliriz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder